Företagstjänsterna.com

Min blogg om företag och tjänster på nätet

Byta värmepump

- Posted in Tjänster by

Byta värmepump i huset

Det är dags för oss att byta värmepump då vår har varit sönder hela sommaren och vi orkade inte ta tag i det när det hände eftersom det inte var kallt ute och därför inte kändes som något vi behövde prioritera.

Nu när vintern närmar sig känner både jag och min fru att vår främsta prioritering är att byta värmepumpen så att vi inte fryser ihjäl nu när de kallare månaderna är runt hörnet. Något vi sedan länge bestämt oss för är att nästa gång vi köper en värmepump så ska det vara en vi kan använda för att både kyla och värma oss vilket vi inte kunde göra med vår gamla, den kan man enbart värma sig med.

Vi bor i södra Sverige och under sommarmånaderna kan det bli riktigt varmt här så vi tycker att det verkligen är värt att investera i en sådan värmepump för oss.

Vi har hittat en värmepump från Toshiba som vi har fastnat för och tycker verkar väldigt bra, den ger både värme och luftkonditionering som gör att vi kommer ha ett behagligt inomhusklimat året runt. Denna värmepump är även energieffektiv och miljövänlig, två faktorer som är viktiga för oss.

Vi har bestämt oss för att åka och kika på denna värmepump hos en återförsäljare som finns i närheten av oss. Förhoppningsvis möter den våra förväntningar så att vi kan köpa den direkt och slipper kolla runt mer för nu börjar vi tröttna på att läsa på om olika värmepumpar. Vi båda vill bara få detta överstökat och fixat så att man slipper tänka på det mer, men förhoppningsvis har vi hittat rätt värmepump för oss nu.

värmepump Clima Sverige AB

Avsalta havsvatten från Östersjön

- Posted in Produkter by

Rent vatten med omvänd osmos

En hög mängd av natrium i vatten känns lätt igen på den salta smaken. Förutom att natrium på verkar smaken av vattnet så kan höga halter av klorider kan leda till korrosionsangrepp i bland annat vattenledningar och värmepumpar. Det vanligaste sättet att rena vatten från salter är att använda sig av omvänd osmos.

Idag finns företag som erbjuder avsaltningsanläggningar som kan installeras i bostaden, och som på ett smidigt sätt hämtar det salta vattnet från Östersjön för att göra det drickbart.

Vad betyder omvänd osmos?

Med osmos menar man förmågan hos vätskor och ämnen som finns i att passera genom ett membran. Själva osmosen äger rum när två lösningar av olika koncentration befinner sig på var sin sida om ett sådant membran. Det halvgenomsläppliga membranet är genomträngligt för ett ämne, men inte för ett annat. Därför kan man använda sig av just denna teknik för att skilja olika ämnen åt. RO, eller omvänd osmos, innebär att man ökar trycket hos den förorenade vätskan, och tvingar vattnet att passera genom ett av dessa membran som avskiljer de allra minsta partiklarna, och bara släpper igenom det rena vattnet.

Varför bör man använda omvänd osmos för avsaltning?

Genom att rena och avsalta vatten omvänd osmos kan du på ett smidigt och enkelt sätt få rent vatten av hög kvalitet direkt från kranen. Tekniken innebär att du inte längre behöver oroa dig för skadliga föroreningar, kemikalier eller bakterier som förorenar vattnet. Med hjälp av ett RO-system kan även du som bor vid Östersjön få rent och klart vatten i bostaden, istället för att ständigt behöva köpa vatten.

Idag finns det företag som specifikt fokuserar på avsaltningsanläggningar för privatpersoner, som enkelt går att installera i huset. Med en Avsaltningsanläggning installerad i bostaden kan vem som helst få renat vatten direkt i både kran och dusch för en relativt billig peng.

Avsalta havsvatten från Östersjön med en avsaltningsanläggning

Ny luftfjädring till min bil

- Posted in Produkter by

D2 Luftfjädring- luftfjädring av hög kvalitet till din bil

Jag har precis köpt luftfjädring till min bil. Jag letade runt länge på nätet innan jag bestämde mig för dessa luftfjädring som är från D2. De går att styra helt med fjärrkontroll eller via en app i din telefon. Tycker att det låter smidigt och bra att man kan höja och sänka hur man vill snabbt i mobilen. Jag lastar in och ut ur min bil ofta, jag är musiker och bär ofta med mig allting till varje gig. Eftersom jag är en av de som har körkort i bandet, blir det ofta jag som får ta alla instrument och gig-utrustning i min bil. Då kan man ju enkelt med ett knapptryck sänka bilen med dessa luftfjädring från D2, när vi ska lasta in.

Sen är det ju väldigt snyggt med en låg bil. Jag har alltid varit bilintresserad och även fast jag har en BMW kombi nu så vill man ändå att den ska se bra ut. Det ligger i blodet. Att sänka bilen med luftfjädring och ha snygga stora fälgar på en bil gör otroligt mycket för utseendet. Den ser genast mer sportig ut och inte som alla andra bilar. Med luftfjädring/ air-ride kan man även kompensera för en tungt lastad bil. Vilket det ofta kan bli när vi packar den full med band-utrustningen.

Det ska även vara väldigt enkelt att sätta på dessa luftfjädring från D2. De har ett så kallat plug-n-play kit som är väldigt enkelt att sätta på. Man behöver inte modifiera bilen på något sätt. Med andra luftfjädringar kan man behöva modifiera komponenter till bilen. Men det beror på bil och kit.

Ser fram emot tills när dessa kommer hem till mig. Jag hittade en webbshop online som har varit återförsäljare av dessa D2 luftfjädring sedan långt tillbaka och är lite av experter på dessa luftfjädring. Man kunde även specialbeställa stötdämpare schimsade om man önskar. Tyckte jag lät som ett bra och pålitligt val av butik online för mitt köp av luftfjädring.

D2 luftfjädring Street Performance

Personlig assistans i Falkenberg

- Posted in Tjänster by

Äntligen har jag fått personlig assistans

Nu har jag äntligen fått hjälp med personlig assistans. Efter många turer fram och tillbaka har nu en personlig assisten som jag kan säga att jag verkligen tycker om! Processen att bli beviljad personlig assistans är rätt komplicerad i sig, och att sen lyckas få en assistent som passar är inte alltid helt lätt. Att äntligen få känna att jag får den hjälp jag behöver innebär en enorm lättnad.

För att underlätta processen med ansökan och alla regler som behöver följas, fick jag hjälp av assistansbolaget jag valde att kontakta. Tala om bra service! Assistanssamordnaren hjälper till med allt gällande min personliga assistans i Falkenberg, från att hitta rätt personal och ta hand om löner, till att hjälpa till med ansökningen till kommunen.

Eftersom jag har kroniskt ont i kroppen och inte har den allra bästa koncentrationsförmågan innebar hjälpen med alla dokument och ansökningar väldigt mycket. Redan där kände jag att jag kommit i kontakt med rätt företag. Jag är väldigt tacksam för all hjälp min assistansanordnare gav mig för att få min ansökan godkänd så fort.

Det är skillnad på personlig assistans och personlig assistans

Jag har genom åren varit i kontakt med en rad olika assistansbolag för att se vilket som bäst passar mig och mina behov. Jag har även haft assistansbolag som inte alls har stöttat mig på det sätt som jag behöver, vilket också har gjort att jag tidigt känner på mig om det är något som inte riktigt stämmer.

Assistansbolaget jag till slut bestämde mig för är i grund och botten en förening som startade redan på 60-talet. De driver bland annat en folkhögskola, vilket märktes när jag träffade dem. Det handlade inte bara handlade om pengar för deras del utan där finns ett äkta engagemang för frågor gällande handikapp och de handikappades rätt till ett bra liv.

Jag är så otroligt nöjd med både assistansen och att ha fått det godkänt från Falkenbergs kommun. Idag känner jag verkligen att jag har en personlig assistent som kommer kunna ge mig det jag behöver, en person jag kommit till att tycka om och som vill hjälpa mig att nå den känsla av trygghet som jag letat efter så länge.

Personlig assistans i Falkenberg